×
Sluiten

Achter de schermen van de Europese richtlijn

Verken de Europese richtlijn CSRD en de impact ervan op korte, middellange en lange termijn op bedrijven en het begrip prestatie.

download
Cover image - Achter de schermen van de Europese richtlijn

Inzicht in de impact van de Europese Richtlijn MVO op bedrijfsprestaties

Ontdek hoe de Europese CSRD-richtlijn het financiële landschap verandert en een impact heeft op Belgische bedrijven. Duik in onze whitepaper om de korte-, middellange- en langetermijnimplicaties van de CSRD voor bedrijven in detail te verkennen en ontdek hoe ze hun strategie kunnen aanpassen om te gedijen in deze nieuwe en steeds veranderende regelgeving.

Moeten we het begrip prestatie heroverwegen?

Met de komst van nieuwe Europese regelgeving via de CSRD-richtlijn hebben financiële afdelingen nu een sterkere rapportageverplichting. Hoewel dit op korte termijn ten koste gaat van de financiële prestaties, is het een essentiële stap in de richting van duurzame prestaties. De afgelopen vier jaar hebben ingrijpende veranderingen in het milieu ertoe geleid dat bedrijven het begrip prestatie opnieuw zijn gaan bekijken.

Deze moeten nu rekening houden met nieuwe financiële elementen zoals inflatie, maar ze moeten ook meer rekening houden met niet-financiële aspecten.

Zeker is dat de gevolgen van niet-financiële controverses een grote impact zullen hebben op de financiële prestaties van bedrijven.

Hervé Amar, Ayming Chairman